Ole A'afiaga ole Pepe e mafua ai le Si'itia o tau ile va'a ma le tau o lo'o fa'aulufale mai ile lalolagi.

Ole A'afiaga ole Pepe e mafua ai le Si'itia o tau ile va'a ma le tau o lo'o fa'aulufale mai ile lalolagi.

Tesema 2, 2021

E tusa ai ma se lipoti mai le Fono a Malo Aufaatasi i Fefaʻatauaʻiga ma Atinaʻe (UNCTAD), o le siʻitia o tau o uta uta uta o le lalolagi e ono siitia ai le tau o tagata faʻatau i le lalolagi i le 1.5% i le tausaga fou ma tau mai fafo e sili atu i le 10%.
O tau o tagata fa'atau a Saina e ono si'itia i le 1.4 pasene ona o le i'uga, ma e ono toso i lalo le 0.2 pasene o gaosiga o fale gaosi oloa.
Fai mai le Failautusi Aoao a le UNCTAD, Rebeca Grynspan: “A o lei toe foi atu le felauaiga o le sami i le tulaga masani, o le siisii ​​i luga o tau o uta o le a i ai se aafiaga tele i fefaʻatauaʻiga ma faʻaleagaina ai le toe faʻaleleia o le tamaoaiga, aemaise lava i atunuʻu atinaʻe."Ua toeitiiti atoa le 11% ua siitia ai tau o oloa faaulufale mai i le lalolagi, ma ua siitia le tau i le 1.5%.

 

Ina ua maeʻa le faʻamaʻi COVID-19, o le tamaoaiga o le lalolagi ua faʻasolosolo ona toe faʻaleleia, ma ua faʻateleina le manaʻomia o felauaiga, ae e leʻi mafai lava ona toe foʻi le gafatia o felauaiga i le tulaga muamua.O lea fete'ena'iga ua mafua ai ona si'itia le tau o felauaiga i le sami i lenei tausaga.
Mo se faʻataʻitaʻiga, ia Iuni 2020, o le tau o le Container Freight Index (SCFI) i luga o le auala Shanghai-Europa e itiiti ifo i le US$1,000/TEU.E oo atu i le faaiuga o le 2020, ua oso i le tusa ma le US$4,000/TEU, ma ua siitia i le US$7,395 i le faaiuga o Iulai 2021. .
E le gata i lea, o loʻo feagai foʻi le au vaʻa ma faʻatuai o felauaiga, totogi faaopoopo ma isi tau.
Na taʻua i le lipoti a le UN: “O le iloiloga a le UNCTAD ua faaalia ai mai le taimi nei e oo atu i le 2023, afai e faaauau pea ona siitia tau o uta uta, o le a siitia le tau o oloa faaulufale mai i le lalolagi i le 10.6%, ma o le a siitia le tau o tagata faatau i le 1.5%.
E ese le a'afiaga o le si'itia o tau o felauaiga i atunu'u eseese.I le tulaga masani, o le laʻititi o le atunuʻu ma le maualuga o le aofaʻi o oloa faʻaulufale mai i totonu o le tamaoaiga, o le tele o atunuʻu ua afaina e masani lava.
O Atumotu Atinae Laiti (SIDS) o le a sili ona afaina, ma o le maualuga o le tau o felauaiga o le a siitia ai le tau o tagata faatau i le 7.5 pasene.O tau o tagata fa'atau i atunu'u tau atia'e ua loka (LLDC) e ono si'itia i le 0.6%.I totonu o atunuʻu e sili ona atinaʻe (LDC), o tau o tagata faʻatau e ono siitia ile 2.2%.

 

 

Fa'alavelave fa'alavelave sapalai

 

O le Aso Fa'afetai sili ona tu'ua i le tala fa'asolopito, supamaketi fa'atapula'aina le fa'atauina o mea e mana'omia i aso uma: o le taimi e latalata i aso fa'atau tetele e lua o le Aso Fa'afetai ma le Kerisimasi i le Iunaite Setete.Ae ui i lea, o le tele o fata i le Iunaite Setete e le o tumu.Fa'avela.
O lo'o fa'aauau pea ona a'afia uafu a Amerika, alatele, ma felauaiga o nofoaafi i le fa'agata o le sapalai o le lalolagi.Na taʻua saʻo e le White House e faapea, i le 2021 aso malolo faʻatauga, o le a feagai tagata faʻatau ma le tele o le le lava.O nisi kamupani talu ai nei na tuʻuina atu se faasologa o taumatematega le mautonu, ma o loʻo faʻaauau pea ona faʻalauteleina le faatosinaga.
O le pisi o le uafu i le Talafatai i Sisifo e matuia tele, ma e tasi le masina e la'u ai uta a vaa: O va'a uta o lo'o laina i le talafatai i sisifo o Amerika i Matu e mafai ona o'o atu i le tasi le masina e tu'u ma la'u ai uta.O oloa fa'atau eseese e pei o meata'alo, lavalava, mea fa'aeletise, ma isi mea ua leai ni fa'asoa.
O le mea moni, ua sili atu ma le tausaga le pisi o le uafu i Amerika, ae ua faʻaleagaina talu mai Iulai.O le leai o ni tagata faigaluega ua tuai ai ona la’u mai uta o oloa i luga o uafu ma le saoasaoa o felauaiga o loli, ma o le saoasaoa o le toe faatumu o oloa ua matua’i i lalo ifo o le manaoga.
O le US retail industry oka vave, ae o oloa e leʻi mafai lava ona tuʻuina atu: Ina ia aloese mai faʻaletonu ogaoga, o kamupani faʻatau oloa a Amerika ua latou faia a latou taumafaiga sili.O le tele o kamupani o le a vave ona oka ma fausia fa'amaumauga.
E tusa ai ma faʻamatalaga mai le UPS's delivery platform Ware2Go, i le amataga o Aukuso, e oʻo atu i le 63.2% o tagata faʻatau oloa na vave oka mo le faʻatauga o aso malolo i le faaiuga o le 2021. E tusa ma le 44.4% o tagata faʻatau oloa na maualuga atu o latou poloaiga nai lo tausaga talu ai, ma 43.3% na i ai. sili atu nai lo se isi lava taimi.Oka vave, ae o le 19% o tagata faʻatau oloa o loʻo popole pea o le a le tuʻuina atu oloa i le taimi.

E iai foʻi kamupani o loʻo mautotogia latou lava vaʻa, suʻe uta i luga o le ea, ma taumafai i le mea sili latou te mafaia e faʻavavevave ai mea faʻaoga:

  • Wal-Mart, Costco, ma Target o loʻo faʻafaigaluegaina a latou lava vaʻa e faʻasalalau le faitau afe o pusa mai Asia i Amerika i Matu.
  • Na fa’ailoa e le Ofisa Sili o Tupe a le Costco Richard Galanti e fa’apea, e tolu va’a o lo’o fa’afaigaluegaina i le taimi nei, ma e ta’i 800 i le 1,000 va’a o lo o fa’amoemoe e ave i ai va’a ta’itasi.

 

O le tamaoaiga o le lalolagi o le a toe faʻaleleia mai le vevesi na mafua mai i le faʻamaʻi, ae o loʻo feagai ma le le lava o le malosi, vaega, oloa, tagata faigaluega, ma felauaiga.
Ole fa'afitauli ole sapalai ole lalolagi e foliga mai e leai ni fa'ailoga o le fofo.Faatasi ai ma le siʻitia o tau o gaosiga, o le a mautinoa lava e le au faʻatau le siʻitia o tau.

 


Taimi meli: Tes-02-2021